Saturday, May 2, 2015

Intermezzo - doodles:) / U međuvremenu - malo žvrljkanja:)

 Like I once said, I rarely make sketches or drawings prior to jewelry making, since, at the moment (at least) I find it hard to stick to something that is too much determined, maybe because I'm at the phase where I prefer to experiment with free forms (where I can change my mind just anytime, especially if I decide that something would look better if I do it differently than I initially intended).  Also, I perceive jewelry making as act of playing at the first place. But I do like to draw, make sketches or just doodles. And some day I will go for planned designs, just not now:). 
⋘ 
 Kao što jednom pomenuh, kad krenem sa pravljenjem nakita tome retko kad prethode nekakve skice ili crteži, pošto (trenutno bar) mi je malo teže da se pridržavam nečega što je previše determinisano unapred. Možda zbog toga što sam trenutno u fazi kada mi više leži da eksperimentišem slobodnim formama (i kada mogu da se predomislim bilo kada, posebno kada mi se učini da bi nešto bolje izgledalo ako uradim drugačije od onoga kako sam prvobitno nameravala). Takođe, pravljenje nakita doživljavam prvenstveno kao čin igre. Ali svakako da volim da crtam, pravim skice ili samo nešto nažvrljam. I jednog dana ću se upustiti i u pridržavanje unapred utvrđenih pravila, joj...


4 comments:

 1. Ni ja nemam naviku da pravim skice ili slicno, zamislim u glavi to nesto. Nekad ispadne dobro, nekad ne...
  Ovo su medaljoni? i super su.

  ReplyDelete
 2. Mislim da je zapravo mnogo teze raditi prema skici, bar meni, jer onda moras mnogo vise da se fokusiras na tehniku i preciznost, ne mozes bas da pustis mozak na otavu, nego bas moras da se skoncentrises na rad maksimalno i da si prisutan 100%, nema vrdanja:). Na prva dva crteza su ukosnice, a ostalo, da, medaljoni.

  ReplyDelete
 3. Great post. Love it.Drawing is a great way to "see" something, especially as a jewel. Paint beautiful. I also love to paint, including on the cake :)
  Would you like to follow each other? I'd be so happy! :)

  http://vkusnosbety.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Bety, I'm happy that you liked drawings:)!

   I did follow your blog:), with pleasure:)! Love the way you decorate your cakes!

   Have a nice week:)!

   Delete