Saturday, March 7, 2015

Wire Twist Workshop - Radionica izrade nakita u Wire Twist tehnici

Learn how to make beautiful hair accessories and jewelry pieces by using Wire Twist technique

⋙ Wire Twist is a very easy, yet very time consuming technique, that can be wonderfully utilised in modern jewelry design and, especially, in designing hair accessories  for various occasions.
⋘ ⋙
Naučite kako da napravite prelepe ukrase za kosu i nakit koristeći se Wire Twist tehnikom

⋙ Wire Twist je tehnika koja je prilično laka za učenje, mada vremenski veoma zahtevna. Odlično se može primeniti, kako u dizajnu modernih, tako i vintage komada nakita i aksesoara.


  Radionica izrade nakita u Wire Twist tehnici

Naučite kako da napravite prelepe ukrase za kosu i nakit koristeći se Wire Twist tehnikom

⋙ Wire Twist je tehnika koja je prilično laka za učenje, mada vremenski veoma zahtevna. Odlično se može primeniti, kako u dizajnu modernih, tako i vintage komada nakita i aksesoara. Naročito je zahvalna za pravljenje dekorativnih ukrasa za kosu poput šnala, ukosnica, češljića, rajfova,broševa, čak i bidermajera, itd. Ono što je karakteristično za ovu tehniku je da je (najčešće) teško, pa čak i nepoželjno, unapred planirati konačni izgled ukrasnog predmeta. S obzirom da na ovaj način iz vaših ruku proizilaze organske strukture i forme nalik onima iz prirode, poput grananja drveća, cvetanja cveća, itd., najbolje je dopustiti da vas one same vode i ukažu na to gde nešto dodati, gde se zaustaviti, na koju stranu nešto nakriviti, kad i gde ubaciti novi element, itd. Ova tehnika će vam naročito ležati ako niste ljubitelj strogo definisanih formi, već naprotiv - ukoliko ste ljubitelj slobodnih formi i izraza. 

Komadi nakita i aksesora koji su napravljeni na ovaj način nekada mogu dostići cenu i do nekoliko stotina britanskih funti. Ukoliko ih tražite za neku posebnu priliku, kada ih treba uklopiti sa postojećom garderobom, može biti teško pronaći baš takve komade. Umesto toga, možete naučiti ovu tehniku i napraviti ih sami, istovremeno uživajući u samom procesu izrade. Na ovoj radionici naučićete:

 - koja vrsta žice je najbolja za Wire Twist (koju finoću žice korsiti, da li koristiti jednostruku ili dvostruku nit za vaše projekte, itd.) 
- kako da na ovaj način dekorišete kupovnu šnalicu, ukosnicu, češljić ili rajf i napravite tzv. "Bespoke" dizajn - odnosno ono što će odgovarati vašem vlastitom ukusu, potrebama i prilikama u kojima želite da ih ponesete.
- kako da patinirate gotov predmet ukoliko želite da postignete "vintage" ili starinski efekat.
- kako da uspešno kombinujete boje i teksture - perlice mogu biti sjajne ili mat, glatke ili sa teksturom, transparentne ili sa različitim premazima. Njih takođe ima u različitim veličinama i oblicima. Naučite kako da napravite svoj vlastiti miks  ili tzv. "supu od perlica":)

Cena radionice je 6000 din. Perlice, žica i bazne šnale, ukosnice, češljići i rajfovi su uključeni u nju, dok se svim potrebnim alatima možete poslužiti tokom trajanja radionice. Sve probe i završene komade možete poneti sa sobom. 

Maksimalan broj učesnika: 4. Što se tiče vremena, rasporeda i dinamike održavanja kursa/časova, to će biti prilagođeno potrebama učesnika. To može biti intenzivan kurs u trajanju od 2-3 dana po nekoliko sati, ili mogu da se organizuju dvočasi, jednom nedeljno svake nedelje u mesecu. Cena po dvočasu je 1600 din. 

Sa desne strane nalazi se kontakt formular preko koga se možete prijaviti. 

Radionicu vodi Diplomirani Slikar Kostimograf.

U prilogu su fotografije nakita izrađenog u ovoj tehnici.


 Wire Twist Workshop


 Whether you are a foreigner living in a Belgrade or just visiting, maybe you would like to use your free time to learn some new skills?  Why not learning how to make a Wire Twist jewelry with a local artist, on promotional prices? For all details click on a photo above. You can also use a Contact Form on a right hand bar to apply for this workshop. 

With this technique you can make beautiful jewelry and accessories pieces and it is one of the best way to start being creative with wire. Once you get familiar with this technique, you can proceed to more advanced ones.No comments:

Post a Comment